Kuharullat grillissä

Takapihan pallogrilli on jo alkanut kuumeta lämpimien päivien myötä. Grillikausi alkoi lammasmakkaralla, luomunakeilla ja täytetyillä herkkusienillä (täytteenä fetaa, paprikaa, kevätsipulia). Jotta koko kesä ei jatkuisi makkaralinjalla, tehtiin tällä kertaa kalatiskin sedän suosituksesta kuharullia.

kahdelle

4 pientä kuhafilettä
1/2 limetin mehu (sitruuna käy myös)
maustamatonta tuorejuustoa fileiden voiteluun
1 kevätsipuli (tai ruohosipulia)
tilliä
mustapippuria ja suolaa
1-2 dl katkarapuja
(loraus oliiviöljyä)
pari reilua foliopalaa

Laita kaksi reilua foliopalaa päällekkäin työtasolle. Suorakaiteen muotoisista toisen voi laittaa pitkittäin ja toisen poikittain.

Levitä kuhafileet folioiden keskellä. Purista fileiden päälle limetinmehua. Voitele fileet maustamattomalla tuorejuustolla. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi ja silppua tilli. Levitä vihreät fileiden päälle. Ripottele kalojen päälle vielä suolaa ja pippuria maun mukaan.

Rullaa kuhafileet niin, että saumapuoli jää alaspäin. Kaada rullien päälle katkaravut, saa mennä jäisinäkin. Lorauta päälle oliiviöljyä jos haluat ja ripottele päälle vielä hieman suolaa ja mustapippuria jos siltä tuntuu. Kääri koko komeus nyytiksi ja laita grilliin. Paketti kypsyy grillin lämpötilasta riippuen 10-20 minuuttia.

Jääkaapista olisi löytynyt esimerkiksi aurinkotomaatteja ja inkivääriä, mutta fiilis oli keep it simple. Tuli aika Suomisetti. Salaattikin oli perus salaatti, kurkku, tomaatti, kevätsipuli -versio, johon lisäsin vielä kuutioitua edamjuustoa ja ruisleipäkrutonkeja. Ihanat puhtaat maut, joista en olisi varmasti lapsena tykännyt. Nyt maistui hienostuneemmalta kuin tekemäni kalaruuat yleensä.

Jätä vastaus