Suklaadippi

Yritän joskus miettiä hyviä makeita juttuja, jotka veisivät makeanhimon, mutta eivät olisi liian överimättöä tai se perus pala tummaa suklaata. Quinoaa-blogin suklaakastike kuulosti (ja varsinkin näytti!) juuri sopivalta varioitavalta makeaksi iltapalaksi hedelmien dippailuun.

3 rkl kaakaojauhetta
1-2 rkl hunajaa
3 dl liotettuja cashewpähkinöitä
ripaus laatusuolaa
1-2 tl kardemummaa
vettä sen verran, että tahna sekoittuu
(ahomansikankukanlehtiä)

Laita kaikki aineet blenderiin ja surauta tahnaksi. Onnistuu varmasti myös sauvasekoittimella surautellen.

Omasta dipistäni tuli karheampaa ja vaaleampaa kuin Quinoaa-blogin versio, mutta maku oli tosi jees! Ensin ajattelin että voisi olla makeampaa, mutta tulin toisiin aatoksiin. Kokeilin dippaila myös Nutellaan joka on ihanaa, mutta siitä tuli jo tuttu mättöfiilis. Tämä maistui jotenkin selkeämmältä ja ”puhtaammalta”.

Jätä vastaus