Mysli

Syön mysliä melkein joka päivä mutten ole koskaan tehnyt sitä itse. Kemikaalicoctail-blogissa on hehkutettu kotitekoista Herkkumysliä, jota päätin itsekin kokeilla. Tällaisen satsin toteutin itse.

Melkein 20 dl valmista mysliä

10 dl kaurahiutaleita
1 dl murskattuja cashew-pähkinöitä
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl pellavarouhetta
1 dl rypsiöljyä
3 rkl hunajaa
pussi banaanilastuja (taisi olla 200 g pussi)

Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Kuumenna rypsiöljy isossa kattilassa hunajan kera, mutta ei kiehuvaksi asti. Heitä kuivat aineet sekaan ja kääntele kunnolla niin, että seos on tasaisesti öljyhunajassa.

Levitä mysli pellille ja laita uunin keskiosaan 175 asteeseen noin vartiksi. Muista vahtia mysliä koko ajan ja välillä käännellä sitä lastalla, sillä se palaa helposti.

Mysli

Myslistä tuli tosi hyvää. Sopivan paahteista eikä yhtä ällömakeaa kuin kaupan sokeroidut myslit. Haluan myslini rusinattomana ja mahdollisimman rouskuvana, joten myslivariaationi osui nappiin. Säilyvyys on kuulemma kuukauden verran.

Päivitys: Suosittelen lämpimästi kardemummaa myslin sekaan. Ihana tuoksu ja maku joka leviää näppärästi koko satsiin. Pikku pussilliset goji-marjoja ja luomuomenarouhetta odottavat jo seuraavaan myslierään päätymistä.

Jätä vastaus