Herkumpi papupata

Olen papujen suuri ystävä niiden monipuolisuuden vuoksi. Nykyisestä keittiöstä löytyy puuhella, joten keitän kuivattuja papuja isoja satseja ja pakastan pavut sopivissa erissä. Yksi parhaista papuruuista on mielestäni papupata, jota voi varioida loputtomiin. Tätä reseptiä mehevöittää punkku ja pehmentää jugurtti.
Kolmen litran kattilallinen

1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
3 dl keitettyjä mustia papuja
3 dl keitettyjä kidneypapuja
500 g tötsä paseerattua tomaattia
500 g tötsä tomaattimurskaa
vajaa pari desiä punkkua
desin verran maustamatonta jugurttia
suolaa ja muita mausteita maun mukaan (esim. rosmariinia, salviaa, timjamia, basilikaa)

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota silppua kattilan pohjalla öljytilkassa läpikuultavaksi. Kaada joukkoon paseeerattu ja tomaattimurska. Lisää pavut (valuta ja huuhtele jos käytät purkkipapuja) ja punkku ja hämmentele hieman. Kuumenna pieneen porinaan mutta ei liikaa, ettei koko keittiö ole papupataroiskeissa. Anna padan porista niin kauan kun jaksat odottaa, ainakin puolisen tuntia.

Kun pata on porissut tovin jos toisenkin, lisää jugurtti ja hämmennä tasaiseksi sekaan. Mausta ja anna padan porista vielä hetki. Jos soosi tuntuu liian paksulta, ohenna vedellä.

Papupataa voi syödä melkeimpä minkä lisukkeen kanssa vaan; perunamuusin, salaatin, riisin, kuskusin, bulgurin… Padan jämän voi vaikka soseuttaa ja tehdä siitä papupihvejä tai pakastaa soosi sopiviin annosrasioihin.

Yksi vastaus artikkeliin “Herkumpi papupata”

  1. Paula kirjoittaa:

    Tiedän mitä teen viikonloppuna. Papupataa ja tuota herkkumysliä (myös ehdottomasti ilman rusinoita). Kiitsa :)

Jätä vastaus